6 palavras com "TH" em inglês que você deve confundir (com exercício para praticar!)

Tough. Though. Thought. Through. Thorough. Throughout.


Você também já se pegou confundindo essas palavras?


Essa é uma das dúvidas mais comuns entre estudantes de inglês no Brasil. Apesar da pronúncia ser diferente, a grafia delas pode dar um nó no cérebro, não é?


Então nesse vídeo você vai entender a definição, conferir a pronúncia e ver exemplos de como usar cada uma. Além, claro, do famoso lembrete: o segredo para memorizar conteúdo num novo idioma é PRATICAR! Por isso, confira na segunda parte desse post a lista de exercícios para praticar esse vocabulário aqui com a gente.


Passo 1:

Assista o vídeo com a explicação de cada palavra, com exemplos.

Passo 2:

Para cada frase abaixo, você tem três opções. Apenas uma preenche o espaço corretamente.

E adicionamos uma opção que não estava no vídeo: o advérbio THOROUGHLY. Como você pode perceber, essa palavra é resultado do adjetivo THOROUGH (minucioso, completo) + o sufixo LY (que pode ser entendido como o sufixo "mente" em português), ou seja, "minuciosamente", "completamente".


3, 2, 1... Go!

  1. She was _________, loyal, and beautiful. a. thought b. though c. tough

  2. The phone woke me up, even ____________ it wasn't very loud. a. through b. though c. throughout

  3. I never ____________ I could do it. a. thought b. thoroughly c. through

  4. During the war, soldiers were marching ____________ the fields. a. through b. though c. tough

  5. He remained silent ____________ the meal. a. through b. though c. throughout

  6. I try to be ____________ when writing sentences but sometimes I make silly mistakes. a. thought b. thorough c. through

  7. The climate in this country is ____________ tropical. a. through b. thought c. thoroughly

  8. She tried to smile ____________ tears were in her eyes. a. though b. through c. thorough

  9. The children ____________ the new game was very funny. a. tough b. thought c. thorough

  10. It’s a ____________ choice for you to make. a. thoroughly b. tough c. thought

  11. You see right ____________ people. a. through b. thoroughly c. tough

  12. She ____________ that was the best way to help her family. a. thoroughly b. through c. thought

  13. Her hangover stuck with her ____________ the morning. a. though b. throughout c. thorough

  14. The next step in diagnosis is a ____________ physical examination. a. thorough b. thought c. though

  15. All the kids were sleeping ____________ the trip. a. thoroughly b. tough c. throughout

  16. Even ___________ her favorite color was red, she chose the blue dress to match her eyes. a. though b. tough c. thorough

  17. It's ____________ losing a father. a. thought b. thorough c. tough

  18. I was right about you from the start, ____________. a. through b. though c. thought​

  19. Maybe she ____________ it was funny. a. thoroughly b. throughout c. thought

  20. It's been a ____________ couple of weeks for your mom. a. through b. though c. tough

  21. The police conducted a ____________ search of the suspect’s house. a. tough b. thought c. thorough

  22. ____________ he had studied hard for this test, he failed to get an A. a. through b. though c. throughout

  23. We partied all ____________ the night. a. through b. though c. throughout

  24. A ____________ occurred to him last night when he was trying to solve the problem. a. through b. though c. thought

  25. His research was ____________ and left no doubts about the subject. a. thought b. thorough c. tough

  26. Everyone goes ____________ some bad moments in life. a. thoroughly b. through c. thought

  27. We came back with help, ____________, but we couldn't find you. a. through b. thoroughly c. though

  28. She had a ____________ night. a. through b. thoroughly c. tough

  29. American universities are ____________ by many to be among the best in the world. a. tough b. thought c. thorough

  30. The student’s behavior became better ____________ the year. a. through b. tough c. throughout

  31. She was still awake an hour later when Alex came ____________ the door. a. through b. though c. thought

  32. My mom said she was ____________with my brother’s laziness. a. through b. tough c. throughout

  33. The detective promised to investigate that as ____________ as he could. a. thought b. thoroughly c. through

  34. She's so sweet and she's had such a ____________ life. a. tough b. though c. thought

  35. She pushed the ____________ from her mind. a. thoroughly b. tough c. thought

  36. The customs officers made a ____________ search in all his suitcases. a. though b. tough c. thorough

  37. The secretary loves to glance ____________ the open doors at the company. a. through b. tough c. throughout

  38. He is not so ____________, is he? a. tough b. thought c. thorough

  39. He ____________ you were his friend. a. through b. thought c. thoroughly

  40. He watched as a heavy storm started ____________ the city. a. through b. tough c. throughout

E aí, que tal esse post? Gostou? Deixe o seu comentário. Compartilhe com as pessoas que você conhece e que também estudam inglês. Confira as respostas corretas:

1. C

2. B

3. A

4. A

5. 5

6. B

7. C

8. A

9. B

10. B

11. A

12. C

13. B

14. A

15. C

16. A

17. B

18. C

19. C

20. C

21. C

22. B

23. A

24. C

25. B

26. B

27. C

28. C

29. B

30. C

31. A

32. B

33. B

34. A

35. C

36. C

37. A

38. A

39. B

40. C


Fale com a gente no WhatsApp: http://shorturl.at/uIJZ6

Vico Lopes

diretor pedagógico

vídeo


Ana Elisa Resgalla

professora de inglês

lista de exercícios

Posts Em Destaque